Sunday, 26 February 2012

Sibu Oh Sibu

Asalammualaikum!!! 

Isnin,27-2-2012---> harini hari ketiga aku duduk di bumi angsa ni..(betul ke tidok?)  duduk rumah sorang2 sebab semalam pak long belah ayah aku meninggal so parents aku terus fly pegi johor pukul 10 pagi semalam..bayangkan lah bangun2 tido je mak ayah kau dah ready nak pegi johor tinggalkan kau sorang2...hahhaa...barulah #Foreveralone ..... so aku pun duduk je lah rumah melangok tengok tv, facebook, makan, tengok tv,facebook, makan...hahaha.. tapi yang pasti bosan sebab aku tak bawak si manis datang..haihhh kena la beli manis sarawak pulak...mana tau bunyi dia mantoppp pulak kan..hahaa...dalam masa cuti ni dalam kepala hotak aku ni fikir dua je..nak start jogging,(kononnya la kan) dengan nak cover @ buat lagu...hahaha..mana tau jadi you tube sensation pulak kan...tapi tu semua dalam kepala hotak je...aku rasa realiti dia aku duduk makan, makan makan dan makan la kannn...al maklumlah duduk rumah makbapak..apa lagi yang kau nak? hahahhaha

p/s: siapa yang baca post ni mintak tolong sedekahkan alfatehah pada arwah paklong aku...
paklong zamani :) thankss

p/s #2 : Fatin Liyana - awak cantik lah ! :P

Saturday, 25 February 2012

second cover !




someone like You, Yes You!!!!

YES! second cover...kali ni panjang sikit..hahahhaa
sebab2 cover ialah sebab boring...
dan nak try naik kan viewer kt u tiup...hahahahaha

Friday, 17 February 2012

Demam Meng"cover" lagu dan meng"Upload"kan nya di Internet

video


saje je nak bagitau yang aku ni pandai main alat musik.
manalah tau ada yang terpikat pulak kann??
yelah..orang kata jodoh tu datang tanpa disangka..
hahahahha...so..try la cover yang paling sekejap kat dunia..
hahahhaa...

Saturday, 4 February 2012

Occupational Safety and Health Management

" THE SAFETY OFFICER"
Assalammualaikum again!!

Harini just nak kongsi apakah course yang aku ambil dan tengah study sekarang "Dip.OCCUPATIONAL SAFETY AND HEALTH MANAGEMENT " sebab banyak kali  aku bagitau orang course aku ni, orang mesti ingat aku ni security, or nurse :) tapi takpe aku iya kan je...

Sebenarnya :

Occupational safety and health is a cross-disciplinary area concerned with protecting thesafetyhealth and welfare of people engaged in work or employment. The goal of all occupational safety and health programs is to foster a safe work environment. As a secondary effect, it may also protect co-workers, family members, employers, customers, suppliers, nearby communities, and other members of the public who are impacted by the workplace environment. It may involve interactions among many subject areas, including occupational medicineoccupational (or industrial) hygienepublic healthsafety engineering / industrial engineeringchemistryhealth physics.

Definition

Since 1950, the International Labour Organization (ILO) and the World Health Organization (WHO) have shared a common definition of occupational health. It was adopted by the Joint ILO/WHO Committee on Occupational Health at its first session in 1950 and revised at its twelfth session in 1995.
The definition reads:
"Occupational health should aim at: the promotion and maintenance of the highest degree of physical, mental and social well-being of workers in all occupations; the prevention amongst workers of departures from health caused by their working conditions; the protection of workers in their employment from risks resulting from factors adverse to health; the placing and maintenance of the worker in an occupational environment adapted to his physiological and psychological capabilities; and, to summarize, the adaptation of work to man and of each man to his job

*senang cerita :
occupational safety and health management ni ialah pekerjaan yang menjaga safety, health and welfare setiap pekerja yang berada didalam sesebuah syarikat itu..Okay.. field dia pun banyak jugak...boleh dikatakan safety officer ni adalah pekerjaan yang tengah DEMAND tau..hehehe...
p/s : so kalau ada siapa-siapa nak join diploma in occupational safety and health management boleh contact aku..peluang pekerjaan masih banyak..buat apa nak study benda yang belum tentu korang dapat kerja sebab terlampau ramai sangat dah study benda yang sama :)

**sumber Wikipedia**
thanks :) Asalammualaikum ~~

MY TROLL FACE
ASSALAMMUALAIKUM !!!

yup..ini adalah account kedua blog saya..
blog pertama lupa password dia..lame me!!
tulah..hope lepas ni tak lupa password dah boleh mengupdate blog setiap masa dan dimana ketika...*betul tak ayat aku?

Ok..sebagai peringatan..ini tahun 2012..harap semua sedia menghadapi dugaan dan rintangan masing masing..alhamdulilah aku masih steady..sebab aku ada family yang TERBAIK, kawan-kawan yang TEBAIK,dan situasi yang TERBAIK..syukur kat ALLAH sebab aku takda la macam tersiksa macam separuh-separuh orang kat luaq sana..

alright..untuk entry pertama ni ja kot..ASALAMMUALAIKUM!! MAY GGOD BLESS YOU ALL!!